От х:

Днес в x:

Курсант на ФБР стана зам. на митница Свиленград, " Капитан Андреево" е с вр.и.д

Курсант на ФБР и Интерпол стана зам.-началник на Митница Свиленград. Заповедта за назначението на 42-годишния Валери Стайков е издадена от директора на Агенция „Митници” Павел Тонев.

Стайков е магистър по „Макроикономика”със специалност МИО от ПУ „Паисий Хилендарски”. Завършил е международна интърншип програма в САЩ. По-голяма част от професионалния му опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 2002 г. Тръгнал е от най-долното ниво на митницата, като митнически полицай, младши и старши инспектор и ръководител сектор на сектор Граничен контрол и борба с наркотрафика.

Има завършени редица международни курсове организирани от ДЕА, ФБР, Интерпол, OPCW /Организация за забрана на химическите оръжия/ и други, свързани с повишаване на професионалната квалификация. Награждаван е многократно, като за 2012г. е отличен с награда от Председателя на СМО /Световната митническа организация Кунио Микурия за постигнати високи резултати в борбата с наркотрафика.

Началническото място на Митница Свиленград все още е вакантно след като през лятото шефът на звеното Тодор Караиванов сдаде поста и беше преназначен като главен експерт в Централното управление на митниците в София, а поста му пое като временно изпълняващ длъжността Георги Костадинов Георгиев.

Само преди ден -на 6 -ти януари приключи приема на документи за началническите места освен за митница Свиленград, и за още 7 митници в страната.

МП Капитан Андреево също има врид. Това е Красимир Костадинов. Той ще изпълнява длъжността за период от шест месеца.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини