От х:

Днес в x:

Мъглата дебне и днес

Не изпреварвайте

Появилата се от вчера мъгла ще ни тероризира по пътищата и днес. Намалена видимост ще има в много региони от страната, включително и Хасковско. Най-затруднено ще бъде придвижването в Бургаско и пиринския край в района на Разлог. Там ще се вижда на под 50 метра напред. Много мъгливо ще бъде и в районите на Оряхово, Плевен, Силистра, Ябланица Ихтиман, където според АПИ видимостта няма да е повече от 100 метра. До 150 метра ще се вижда на АМ „Тракия” край Пазарджик. Такава ще бъде видимата дистанция по пътищата на Русенско, Търновско и Кюстендилско.

Мъгла има и в Хасковско, но с различна гъстота. На места видимостта е до километър, на други от порядъка на няколкостотин метра. В Близост до реки и водоеми ие възможно да е по-гъста. По е-80 вчера имаше участъци с видимост 20-30 метра.

Мъглата ще се задържи до следобед, когато ще духне слаб до умерен югозападен вятър. Облачността ще се разкъса, възможно е и слънце. Ще бъде топло за сезона-до 9-10 градуса.

Прекалено топло е и за Бъалкан. На повечето места дори няма сняг. Няма и как да е иначе, след като дори на 2000 метра надморска височина температурите са доста над нулата. На 1200 метра пък стигат до пролетните 8-10 градуса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини