От х:

Днес в x:

Учат английски за Кеймбридж в две гимназии и школа

Обсъждане на регламентите на две от най-мащабните мероприятия на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Над 70 директори на най-добрите учебни заведения в страната се събраха на общо събрание в Хасково да обсъдят регламента на две от най-мащабните мероприятия на асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Това са национално състезание по английски език и художествено-музикалното състезание за 2014 г.

От Хасковско в асоциацията членуват Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“, димитровградската езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ и школата за изучаване на чужди езици „Логос“.

„Днес регламентите бяха приети и от догодина децата ще работят по тях“, обясни председателят на асоциацията Владимир Колев. Ползата на училищата, които членуват в асоциацията е, че те се асоциират с Кеймбридж на база преподаване на чужди езици. Тези училища използват учебни материали на Кеймбридж, което само по себе си е предпоставка за по-добро владеене на езика. „Ние реализираме мащабни програми за повишаване квалификацията на преподавателите, семинари, безплатна учителска подкрепа и други. С всяко едно училище, член на асоциацията, работим в тясна връзка, за да може преподавателите да са по-успешни и по-добри в работата си“, каза още Колев.

Децата от членуващите гимназии могат да се явят на Кеймбридж изпит при облекчени условия за получаване на сертификат за владеене на английски език.

Анета Кутелова

 

Председателят на асоциацията Владимир Колев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини