От х:

Днес в x:

Деца изработват коледна украса в библиотеката

Деца от хасковски забавачки изработват коледна украса за предстоящите празници. Ръкоделията ще бъдат подредени в изложба във фоайето на детския отдел в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

Децата ще правят украшения всеки вторник през този месец. Днес в коледната работилница участваха 24 деца от подготвителната група от 3-та детска градина. Те изработваха играчки от хартия, украсяваха шишарки с мъниста, правеха животни от пластилин и шишарки. Всички участници в коледната работилница ще получат за награда шоколадови лакомства.

Идеята на тази коледна работилница е децата още от крехка възраст да се запознаят с библиотеката и после евентуално родителите им да ги запишат, обясни главният библиотекар на детския отдел Анна Щилянова. Тя добави, че всяка година има близо 2000 нови читатели. Най-младите от тях са на 2-3 години. Родителите им ги записват, за да им вземат книги, откъдето им четат, обясни още Щилянова. Освен това тя допълни, че през последните години записват все по-малки читатели.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини