От х:

Днес в x:

31 библиотеки получиха компютри

Координаторът на програмата Тонка Койчева

31 библиотеки в Хасковска област получиха компютри и мултимедия по програма „Глобални библиотеки“. Обучени са и 125 библиотекари по 5 направления. Това заяви координаторът на проекта Тонка Койчева в заключителната среща с представители на библиотеки от областта и партньори.

Най-голям брой техника получи Регионалната библиотека в Хасково „Христо Смирненски“ - 25 компютъра. Освен това също по програмата за цялата област са отпуснати 4 щата. Назначените кадри ще останат на работа и след края на програмата, уточни Койчева.

Библиотекарите са обучавани по организация и управление на обществените библиотеки, улуги в модерната библиотека, мениджмънт и други дейности.

В национален мащаб компютри са получили 960 библиотеки и са обучени 1800 библиотекари. Разпределянето на оборудването стартира поетапно от 2009 година насам.

Програмата „Глобални библиотеки“ е съвместна инициатива на Министерството на културата, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и други сдружения и асоциации.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини