От х:

Днес в x:

5 см сняг затапи изходите на Хасково

Тапа блокира изходът за Кърджали

Още първите 5 см паднал сняг създаде транспортен хаос на изходите на Хасково. Особено проблематично бе направлението към Кърджали. На кръговото в края на бул. Освобождение се заформи опашка от коли в двете посоки, заради няколко завъртели се напречно на пътя МПС-та. С 300 зора и много бутане колите влязоха в пътя. Спрял заради тях тир обаче не можа да тръгне по минималното нагорнище на влизане в града. Причината се изясни от пръв поглед-возилото бе обуто като за лято. След няколко забуксувания напред, тира започна да дава назад за ужас на строените зад него коли. Наложи се тези от насрещното почти да спрат за да пропуснат изпреварващите МПС-та. Изнервените водачи пропсуваха и на неодушевени предмети, което било сръбски патент, а типично българските благослови към родата стигаха чак до учинайката.

Значително по-малко адреналин имаше по пътя за Харманли. Там задръствания нямаше. Нещо повече, Е-80 бе лъснат до асфалт. Околовръстното за димитровградско шосе обаче бе кишаво и мъгливо. Минаващите тирове бяха внимателни. Проблем възникна и на северния изход на Хасково, въпреки че половин дузина машини на Пътното чистеха та пушек се вдигаше. Пътят наистина изглеждаше ОК, но не и отбивката за Пловдив и София. По нагорнището там закъсаха последователно микробус, джип и автобус. Върволицата от поне 3-4 МПС-та започна изтегляне на заден ход, което пък опъна нервите на идващите откъм Хасково шофьори.

Като цяло пътната обстановка в региона е добра, макар и леко усложнена в посока Минерални Бани, Кърджали и Пловдив, обобщиха от АПИ-Хасково. Проверката на Haskovo.net показа, че поне дузина тежки машини на Пътното наистина шетаха по пътищата. Видимият проблем за шофьорите бяха техните гуми. Поне 80 % от колите бяха с летни или крайно захабени гуми.

Г.Христов

Шофьорите взаимно се благославяха заради задръстването
Тир закъса на лекото нагорнище на влизане в града
Колона автомобили заседна по димитровградското шосе на отбивката за София
В капана попаднаха микробуси, леки коли и автобуси
Нервните шофьори слизаха да се разправят
Още задръствания

...и още закъсвания
От пътното наистина чистеха

Особено внимание се отделяше на Е-80 и пътя за Димитровград
В града положението бе поносимо
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини