От х:

Днес в x:

45 в битка за Спортист на годината

Тихомир Баротев стана Спортист на 2012 г. година при юношите

45 състезатели ще се борят за престижната титла Спортист на 2013 г.

14 от тях са мъже и жени и са излъчeни от хасковските клубове - джудо, вдигане на тежести, борба, бокс, хандбал, бадминтон, тенис и футбол. Всеки от номинираните има постижения в различни престижни първенства.

Спортист на годината ще бъде избран и от по-малката възрастова група – юноши и девойки. В раздела са излъчени 31 състезатели от 14 клуба.

Ще има отличия и за най-добър отбор. За мъже и жени са предложени 6 клуба, а за юноши и девойки - 5. Освен за спортисти номинации има и за треньор на годината. В този раздел клубовете са излъчили деветима треньори.

7 местни медии и четирима спортни деятели ще подреждат предпочитанията си в нарочна анкета. Това са секретарят на общината Атанас Димитров, Любомир Георгиев от спортната дирекция към администрацията, директорът на Спортното училище Генчо Генев и Силвия Тенчева от Министерството на физическото възпитание и спорт. От представените списъци ще се направи класация, която трябва да мине през комисия за удобрение.

Анкетите трябва да бъдат предадени в общината до 6 декември, а най-добрият състезател, отбор и треньор ще бъдат наградени близо седмица по-късно.

Анета Кутелова

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини