От х:

Днес в x:

Гришо – спортист на годината, силоваците в челните места на Топ 10

    Тенисистът Григор Димитров е спортист № 1 на Хасково за 2016 година. Той беше избран на челно място в класацията в категорията при мъже и жени сред множество номинации на спортисти, които бяха подредени в Топ 10 от спортни експерти и журналистите от хасковски медии. Успехите на Гришо през 2016 г. са неоспорими, което му отреди почетното първо място. През тази година той участва в Олимпийските игри, игра в три финала в турнири от веригата ATP.

    Наградата на тенисиста получи майка му Мария Димитров на официална церемония в зала „Хасково“ тази вечер. Тя изказа благодарност от негово име.

    Втори в класацията е бадминтонисът Даниел Николов, а трета е Мая Иванова – вдигане на тежести.

    № 1 при юношите и девойките е Петя Делчева, която стана вицешампион на Световното първенство по борба в Грузия. Възпитаничката на клуб „Ангел войвода“ има и две първи места в Държавното лично първенство и Държавния личен отборен шампионат. Нейният наставник Петю Кирев пък получи приз за най-добър треньор за 2016-та.

    Втори при юноши и девойки е състезателката по бокс Горяна Стоева, а трета е Весела Бръмчева. Излъчените в челната тройка в престижната класацията на Хасково за спортист на годината получиха и допълнителни награди от народния представител Борислав Иглев.

    Най-добър отбор в категорията на мъже и жени спортната комисия класира женския баскетболен клуб „Хасково 2012“, който стана вицешампион в Държавното първенство. В по-малката възрастова група за отборен първенец при юноши и девойки бе избран бадминтон клуб „Хасково“.

    Извън стандартната класация беше връчена и награда „Силна воля“ на общинския съветник Георги Пеев, който спечели едно първо и три втори места в различните стилове плуване от Европейското за трансплантирани във Финландия.

    По време на церемонията бяха дадени и две допълнителни награди от кмета Добри Беливанов – индивидуалната получи Петя Делчева, а отборната отиде при хандбален клуб „Хасково“, който завоюва редица медали тази година.

    Церемонията по награждаването мина при засилен интерес от състезатели и гости, които препълниха зала „Хасково“. Сред официалните лица бяха зам.-областният управител Валентин Ангелов, представителят на Министерството на спорта за областта Янко Йорданов, шефът на спортната комисия в общината Алексанър Калемджиев и много бивши спортисти, прославили Хасково през годините.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Сл
      Сланинко
      16 -8
      20:47, 21 дек 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ба
      Бай Иван
      13 -4
      21:51, 21 дек 2016
      Защо Григор Димитров въобще участва в тази класация , като от много време той не се състезава за Хасковски клуб. По тази логика има много други Хасковски спортисти , които не се състезават за родните клубове , но заслужават много повече да бъдат в тази класация.
    • 3
      Д.
      Д.Т
      15 -4
      22:08, 21 дек 2016
      А къде са джудистите ,всички взети заедно неможите да им носите медалите които завоюваха през изтеклата година
    • 4
      "Най-добър отбор в категорията на мъже и жени спортната комисия класира женския баскетболен клуб „Хасково 2012“, който стана вицешампион в Държавното първенство"
      -Верно втори,но от колко?И що за първенство?И що за школа-да покажат една,поне една истинска картотека,ама наистина истинска-на деца,на подрастващи!
      Дотации от Общината,спонсори-и всичко за някакви черни,сини и сурусинкяви чужденки,които,докато влязат в отбора,си тръгват.
      Сега сме първи-ще кажат някои от лизачите,да ама в кво?
      Два отбора и три статиста!
      И безброй дела,дела и пак дела-за неизплатени суми,за неизплатени суми и пак за неизплатени суми-и то по реални и действащи договори!-справка ХОС!
      И друго-три-Т Р И апартамента!Как става с три голи заплати-вярно и един магазин за мръвка,ама там май друг кара влака!
      Та Г-н Беливанов-крайно време е поне държавната,/ общинската/ нянка да пресъхне,че е обидно-обидно е за "простите граждани",като мен!
      • Ст
        Страничен наблюдател
        4 -1
        09:24, 22 дек 2016
        Браво!Много точен коментар.
      • Ха
        хасковлия
        6 -1
        09:27, 22 дек 2016
        Заплати ама какви- м/у 12 000-15 000лв на месец/за треньорката+дъщеря и,която е спортен.директор!!..
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      5 0
      09:23, 22 дек 2016
      Бай Добри,аман от палячовщина ,бе!
      Кога ще бъдеш кмет на Хасково?Имаш толко работа.
      Остави на Конколов да награждава налево и на десно.
    • 6
      Жр
      жребче
      1 -1
      09:40, 22 дек 2016
      На Гришо майка му много се е изпънала. Готина лелка!
    Последни новини