От х:

Днес в x:

Рона с 34 награди от фестивала в Сърбия

Някои от участниците на "Рона" и хореографът Милена Налбантова пред спечелените купи

Балетна формация „Рона“ се завърна с 34 награди от международен танцов фестивал "Dance Fest Novi Sad" в Сърбия, който се проведе от 22 до 25 ноември. Равносметката е 11 първи места, 14 втори и 9 трети.

Хасковският клуб замина със 17 участници от 3,5 до 21 години. Те представиха най-новия си репертоар в 52 танца.

Във фестивала участваха общо 2500 души, които представляваха 84 клуба от 17 държави. Хасковската формация за втора поредна година се впуска в международната надпревара.

Едни от най-добре представилите се участници са Радослав Божилов, Ивет Иванова и Виктория Ламбрева. Две танцьорки - Ивет Гарева и Есра Мехмед излизат за първи път на международно състезание.

„Много сме доволни от представянето ни в международния фестивал“, каза хореографът на „Рона“ Милена Налбантова. Тя обаче не скри, че за някои от изпълненията са били явно порязани. „Въпреки това сме убедени в качеството и нивото на децата, което ни дава стимул за работа“, коментира още Налбантова.

За балетната формация предстоят изяви на коледни и новогодишни тържества, а от догодина ще започнат подготовка за новия фестивален сезон. От хасковския клуб допълниха, че ще наблегнат на международни участия.

Освен това фестивала „Вълшебен свят“, който се организира от „Рона“, ще бъде включен в културния календар на община Хасково. От хасковския клуб връчили и две свои награди на избрани от тях участници. Шариз Ментие от Йоханесбург е отличена за най-добър солист и ще получи ваучер за безплатно настаняване за „Вълшебен свят“. Безплатно участие във фестивала получи и групата от Сърбия „City Dance Studio Novi SAD”, която според хасковлии се е представила най-добре.

Анета Кутелова

Милена Налбантова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини