От х:

Днес в x:

Обама подкрепи орязването на правата на опозицията в сената

Американският президент Барак Обама подкрепи решението на сената за промяна в процедурата за гласуване, с която значително се намаляват   възможностите на опозицията да блокира кандидатури за важни постове, предадоха информационните агенции.

Според американския държавен глава, обикновеното мнозинство не е било достатъчно за нищо, а опозиционната тактика на обструкции е ненормална. По думите на Обама, за четири години на президентския пост той не е успял да прокара през сената 30 кандидатури, тъй като малцинството на републиканците е отказало да ги подкрепи.

„Докато милиони американци отчаяно се опитват да си намерят работа, тази тактика позволи блокирането на закони, които биха им помогнали." - заяви Обама.

Той обвини републиканците ,че са блокирали закони за равноправно заплащане на женския труд, нормализиране на имиграционната система, защита  на американците от незаконна употреба на огнестрелно оръжие. Американският лидер призова демократите и републиканците да работят заедно за решаването на проблемите на страната.

Досега процедурата за гласуване в сената позволяваше на опозицията да блокира кандидатури за държавни постове за неопределено време. Сега тя ще има това право само при утвърждаване на върховни съдии.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини