От х:

Днес в x:

Софийски капан за коли и неопитни шофьори

На "Цар Борис 3-ти" редовно стават катастрофи като тази

Капани за коли и неопитни шофьори дебнат из всички градове на страната, но никъде не са повече от българската Мека – София. Да стават софиянци са тръгнали куцо, кьораво и сакато, отделно от многото, които посещават столицата по делови, лични или здравословни причини. Там обаче ви дебнат капани, които могат да ви вгорчат живота, предупреждава нашият читател Милен Велчев. В нарочно писмо на редакционната ни поща той предупреждава за една черна дупка за неопитни или приходящи и непознаващи столицата водачи. Публикуваме писмото му, понеже в положението на потърпевшите от снимките може да изпадне всеки от нас. А катастрофата е катастрофа, независимо в София или Хасково

Здравейте!
Задръстванията в София са проблем за всички нас. Общината и КАТ са длъжни да се стараят максимално да разтоварят града от трафик, в рамките на техните възможности. За съжаление, обаче отношението им към трафика и оптимизирането му е нехайно.
Ще дам много фрапиращ пример кръстовището между улица „Ал. Пушкин” и бул. „Цар Борис III”. Идвайки от „Ал. Пушкин” е забранен левия завой към и бул. „Цар Борис III” (линк в Google карти). Преди години това бе резонно, тъй като трафикът от Перник бе огромен и бе нужно светофарът да е максимално кратък, за да пропуска многобройните коли. Откакто е построена м-ла Люлин автомобилите от Перник рязко намаляха, но въпреки това левият светофар все още не е разрешен. Повечето водачи правят нарушение и така или иначе правят непозволения ляв завой, тъй като алтернативата им е да увеличат с 2км пътя си, желаейки да излязат на околовръстното.
Резултатът от всичко това - ежедневни катастрофи на това кръстовище с предизвикани пряко или опосредствено от нарушителите, правещи ляв завой.
Какво е моето заключение: Водачите на МПС-та така или иначе няма да спрат да правят забранения завой. Катастрофите ще продължи да ги има . По-добре КАТ и Общината да се активизират, да направят съответното проучване и да разрешат левия завой. Та нали всички сме за намаляване на автопроизшествията, за по-облекчен трафик? Сега всички ние, идвайки откъм Павлово сме принудени да заобикаляме 2-3 км, за да излезем на бул.”Цар Борис III”в посока околовръстното, след като има изключително лесно решение просто да разрешат левия завой на това кръстовище: http://goo.gl/1fKGw9
С Уважение,

Както виждате общинските власти и КАТ са еднакви навсякъде. За нас остава заключението, че спасението на давещите е в ръцете на самите давещи, в случая-шофьори.

повечето ПТП-та са с пострадали
Причината е в трафика който се генерира по "Цар Борис" от пресечката с намиращата се по-горе "Ал. Пушкин"
Тук левия завой за излизащите отляво коли е забранен, но въпреки това сребристата кола го прави
Разрешените завои са само десни. Според читателят ни, левия също трябва да бъде разрешен

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини