От х:

Днес в x:

Добри Делев показа мускули в САЩ

Културистът от Димитровград Добри Делев дебютира на първото си професионално състезание в САЩ, щата Аризона. Добри бе единственият българин, който успя да покаже мускули на престижния турнир „Феникс Европа“, въпреки проблемите с визата, с които се сблъска в началото на август т. г. На шампиона и носител на редица престижни отличия му бе отказано подновяването на виза за Щатите. Старата 5-годишна изтекла близо 3 месеца преди състезанието. На интервюто за подновяване американското посолство на САЩ в България му отказа издаване на нова. Това щеше да го лиши от възможността да участва в престижното състезание, за което имаше покана. В негова подкрепа се надигна мощна вълна от възмутени българи, при това не само спортни фенове. Близо 1 месец преди самото състезание му бе дадена зелена светлина. Според близки до Добри се наложило неговият баща – музикантът Димчо Делев, да му прехвърли апартамента си. Стратегията на културиста била, че така ще му издадат виза, тъй като има имущество в България и то ще е гаранция, че ще се върне в страната.

В категорията на Добри Men`s 212 (мъже до 96 кг) 2013 IFBB Europa Phoenix Pro участваха общо 19 състезатели. Димитровградчанинът се изправи наравно със знаменитости от културизма – Дейвид Хенри и Хосе Реймънд – съответно вицешампион и 4-ти в категорията на 2013 Mr. Opympia. Добри не е класиран сред първите петима финалисти, но професионалистът не се е отказал да трупа точки за 50-тия юбилеен 2014 Mr. Olympia. Дотогава такава възможност ще има и на други състезания. За да стигне до подиума на състезанието, той трябва да събере определен брой точки.

„Първото ми професионално състезание приключи! През тази ужасно трудна за мен година искам да благодаря на първо място на моя приятел Лари, на който ще бъда благодарен докато съм жив за това, че ме доведе до мястото на което съм! На треньора ми Петър Петров! На семейството ми. На всички приятели. Благодарности на Борислав Иванов и Георги Гечков за подкрепата. На всички, които ме мотивираха през цялата подготовка и ми пишеха съобщения. Благодаря ви момчета! Обещавам повече следващия път, имам много години пред себе си, за да се доказвам на профи сцената.“ сподели Добри Делев във фейсбук страницата си.

От 2008 г. Добри се състезава предимно в чужбина, като преди това е трикратен републикански вицешампион по културизъм в категориите до 70, 80 и 85 кг. Той се превърна в истинска сензация за пръв път през 2010 г., когато спечели титлата на NPC Jay Cutler Classic и бе интервюиран и награден от Негово Величество, самия Джей Кътлър.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини