От х:

Днес в x:

Наша хубавица рекламира фитнес в Румъния

Мая/в средата с червения потник/ сред инструкторите на Канго Джъмп

Мая Георгиева, единственият в Хасково лицензиран инструктор по Kangoo Jump, Zumba i Dance Extreme, замина за Букурещ, Румъния, където на 19-ти и 20-ти октомври ще се проведе международния Kango Jump фитнес фестивал. В него ще участват 32-ма елитни презентатори от цял свят, начело със светилата в този стил Florin Tudor и Marchin Witek. Сред тях ще блести и Мая, която е треньорката в хасковския аеробик клуб „Виолена“.

Целта на фестивала е да популяризира и увлече младите хора, в случая в Румъния, към новите и атрактивни танцови стилове на Kangoo Jump, Danse, Steel Tonic, Port de Bras, Zumba, Extreme Kombat и др. Фестивалът се прави там заради значителната популярност, която тези стилове вече са набрали в северната ни съседка. Очакват се около 3000 участници.
Любопитното е, че този февруари да популяризира този стил в Хасково пристигна румънска....баба. Ние им го връщаме с мацка. Кой каквото си има.

В интерес на истината обаче 44-годишната Кинга далеч не приличаше на баба /виж последната снимка/, въпреки че има внуци. Просто така действа този спорт на жените.

Стиловете от рода на Канго джъмп и Зумба съчетават танца със спорта. Идеални са за поддържане на тонус, извайване на фигура и сваляне на килограми. В Хасково набират главоломна популярност.

Последователи са главно жените, не защото силният пол няма нужда от сваляне на килограми, а защото май предпочита по-мъжкарски занимания, като потене на лежанка и гладиатор.

Пък и специализираните обувки за Канго джъмп например струват 420 лв. Обаче спасяват стави и сухожилия от солидните натоварвания, които иначе биха предизвикали травми.

Г. Христов

С възпитаничките от Виолена, след поредните медали от турнирите по аеробика
Така изглежда Канго джъмп
Мая преподава Зумба и Канго джъмп в хасковската зала "Дружба"
Баба Кинга от Румъния/в синьото/ учеше на Канго Джъмп хасковлии през февруари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини