От х:

Днес в x:

Иван Ванчев обжалва пред съда отстраняването си от поста

Иван Ванчев

Отстраненият от длъжност окръжен прокурор на Хасково Иван Ванчев обжалва решението на Висшия съдебен съвет пред Върховния административен съд, научи Haskovo.net. Ванчев бе отстранен на 26 юли тази година и като ръководител, и като редови прокурор. Причина за това е водено срещу него разследване за фалшива диплома за висше образование, която осигурил на свой близък. Предложението за освобождаването на Ванчев бе на главния прокурор Сотир Цацаров.

При отстраняването си през юли Иван Ванчев бе категоричен пред Haskovo.net, че никога не е “купувал, продавал, нито съставял или фалшифицирал ничия диплома“.

С решението си през лятото ВСС определи за временно изпълняващ длъжността административен ръководител на Окръжна прокуратура Розалин Трендафилов. В решението се посочваше, че той ще бъде временен шеф до избор на титуляр. До този момент конкурс не е обявен.

Според запознати делото заведено от Иван Ванчев е започнало вчера във Върховния административен съд. Опитите да се свържем с него останаха безуспешни. Haskovo.net изявява готовност да публикува и неговия коментар.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини