От х:

Днес в x:

В очакване на шеф: понижиха главния секретар на областната

Главният секретар на областна администрация Донка Петрова изненадващо бе понижена в длъжност и от днес вече е главен експерт, научи Haskovo.net. От администрацията нарекоха промяната „преструктуриране“, а новата позиция на Петрова - преназначение. Изненадващото в преструктурирането е, че длъжността „главен секретар“ е конкурсна, тоест дамата се е преборила за мястото, от което я омахват с „преназначение“. На мястото на Петрова е назначен Добри Пърнаров, но временно, до провеждане на конкурс. За Пърнаров се чува, че е от Тополовград, а досега не е работил в областната администрация.

Петрова бе назначена в администрацията през 2010-та година. Любопитното е, че е съпруга на полицай №1 в региона Петьо Петров.

Рокадата идва в навечерието на поредния министерски съвет /днес/, на който се очаква най-после да се реши кой ще е областният управител на Хасково. Регионът е без титуляр вече повече от 4 месеца. Има индикация обаче, че през тази седмица Хасковско ще има нов губернатор. От друга страна, справка с дневния ред на министерския съвет показва, че няма внесена точка за областен управител на Хасково. Предложението обаче може да се внесе допълнително.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини