От х:

Днес в x:

"Евровизия" с нови правила заради обвинения в измама

Организаторите на международния конкурс за песен "Евровизия" обявиха промени в ролята на журито заради обвинения в измама, съобщава британският "Телеграф".

До момента 50% от резултата на дадена страна се определяше от гласуване на публиката, а другата половина от оценката - от жури, съставено от по един представител от всяка страна участник.

От 2014 г., когато конкурсът ще се проведе в Копенхаген, всяка страна ще трябва да определи своя член на журито преди състезанието, като оценките на всеки един от тях ще бъдат публикувани веднага след финала на "Евровизия".

Един и същи член на журито от дадена страна ще може да участва в панела веднъж на три години.

Организаторите се надяват новите правила да помогнат да се изчисти имиджа на конкурса от обвиненията в измама и купуване на гласове, които често се появяват.

След състезанието тази година президентът на Азербайджан Илхам Алиев нареди разследване върху гласуването в страната, след като тя не даде на съседната Русия нито един глас.

Имаше твърдения и че членове на журито са били подкупени да гласуват за Азербайджан, чийто представител завърши на второ място в класирането и получи 12 точки от Русия. Организаторите все още проверяват обвиненията.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини