От х:

Днес в x:

24-каратово злато на тезгяха до сряда

24-каратово злато, конфискувано на митница Свиленград ще бъде предложено на търг, като огледите могат да се извършат в сряда, информираха от НАП. Златото е част от заловена контрабанда на общо 20 килограма бижута, при няколко опита за внос през южната ни граница. Най-скъпи са 14 броя пластини от 24 каратово злато, които според професионалистите струват близо 40 000 лева. Впечатляващ е и комплект от 22 карата , включващ огърлица, гривна, пръстен и обеци. Има и 100 броя гривни от 22-каратов и 14-каратов материал, някои от които декорирани с кожа и силикон.

Търгът е на 17 септември в Пловдив. На него ще бъдат разиграни накити за 680 хиляди лева, обособени в 26 отделни групи според вида, качеството на изработка и чистота на материала.
Желаещите да ги закупят, могат първо да огледат бижутата – от днес до сряда включително в Пловдив. Ценови предложения се подават до края на седмицата, като необходимо условие за участие в търга е внасянето в срок на депозит в размер на 20% от първоначалната тръжна цена. Търговците с интерес към повече от една група накити, попълват оферта за всяка група поотделно. НАП напомня, че изискване към лицата е да притежават удостоверение за регистрация по Валутния закон.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини