От х:

Днес в x:

Регионалната министърка се пусна по магистралата, хареса й

Регионалната министърка Десислава Терзиева се пусна в 20-километрова недовършена отсечка на магистрала „Марица“, за да провери лично как върви строителството на аутобана. Днес тя пристигна на изграждащото се трасе в участъка до харманлийското село Поляново.

„Доволна съм от видяното. За два месеца е свършена доста работа“, заяви Терзиева пред журналисти след обиколката. Тя бе придружена от бившия шеф на пътната агенция Лазар Лазаров, сега член на управителния й съвет. Придружаваха ги две червени депутатки от региона – Смиляна Нитова и Жара Пенева. Тук бе и областният управител Кадир Исов.

На Лот-2 се трудят работници от холдинг „Пътностроителна техника“. Това е фирмата, която строи магистрала „Тракия“. След приключването на работата на аутобана до морето цялата техника и служители са прехвърлени на Лот-2 на „Марица“.

Работниците са настанени на квартири в Поляново. Строителите казват, че си получават редовно заплатите, при тях не е имало такъв проблем, както при някои от фирмите от участъка край Любимец, които преди няколко месеца вдигнаха бунт заради неизплатени възнаграждения.

От миналата година строителството на този участък бе замразено. Сега за два месеца е изграден надлезът край Поляново, заравнен е и следващият 20-километров участък в посока Свиленград.

„Ще спазим сроковете. Лот-2 трябва да бъде завършен до февруари следващата година. Цялата магистрала пък ще е готова до юни 2014. Но дори да има някакво забавяне, няма как да изгубим европейски средства, защото договорът за безвъзмездна помощ е до 2015 година“, обясни министърката.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини