От х:

Днес в x:

Отбой за петдневката на хипермаркетите. Преглед на печата

„Новинар": Рязко се е увеличил броят на сирийските бежанци у нас

Два пъти са се увеличили в сравнение с миналата година нелегалните имигранти или тези, които нелегално са преминали българската граница.
Те вече са 3000 - повече от половината - над 1600, са сирийци. Това стана ясно след проверката на българо-турската граница, която днес направи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, предаде БГНЕС.
Наблюдава се рязко увеличаване на сирийските бежанци у нас, което очевидно е свързано със ситуацията в Сирия.

„Дума": Поредица от рокади в управлението на страната

Кабинетът реши да подкрепи председателката на НСИ Ренета Инджова в тежък конфликт, който две предишни правителства не разрешиха. Така коментира вицепремиерката Даниела Бобева решението на МС да освободи заместника на Инджова Цветан Нанов. "Ренета Инджова е установен специалист, икономист, човек с огромен професионален опит, тя беше назначена на поста от правителството на ГЕРБ. Във връзка с обществена поръчка възниква конфликт в НСИ. Доколкото знам, е имало резолюция на премиера Бойко Борисов за решаване на проблема", каза Даниела Бобева.
Откакто дойдохме на власт, непрекъснато сме обсипвани от информация от двете спорещи страни, за съжаление се оказа доста сложен казус.

„Труд": Новите собственици на "Доверие" оставят Даниела Петкова начело на фонда

Компанията United Capital PLC съобщи официално днес, че е подписала окончателно споразумение с Vienna Insurance Group за придобиване на 92.58% от най-големия български пенсионен фонд "Доверие", съобщи „Дневник". Потвърждението от страна на купувача идва близо месец и половина след съобщението на продавача за финализиране на преговорите.
Компанията уверява, че ще запази сегашния изпълнителен директор на "Доверие" Даниела Петкова, която заедно с останалите членове на ръководството подаде оставка в знак на несъгласие с непрозрачната процедура.

„24 Часа": 76-и ден протести: "Отлитайте и не се връщайте"

20:01 Протестиращите скандират „Оставка" пред сградата на Министерски съвет. Трима протестиращи са седнали на кръстовището на бул. „Княз Александър Дондуков" и бул. „Цар Освободител" и тупат на барабани. Един велосипедист обикаля около тях и свири на вувузела. Друг протестиращ е поставил на земята играчка във формата на дракон, на врата, на която е окачен надпис „Яде ми се супа атакист, обед-бесепар, десерт-депесар". Протестиращ носи портрет на Васил Левски, на който има надпис „Оставка". Други носят плакати с надписи „Отлитайте и не се връщайте", както и „Бъди свободен и независим, а не роб на чужди интереси", „Гаф след гаф, означава оставка". Вижда се обърнато българско знаме, което е символ на война, както и макет на бяла конска глава от стиропор с кръв по врата. В района има полицейско присъствие, като засега протестът преминава спокойно. И тази вечер сред протестиращите има майки с деца.

„Стандарт": БСП бие отбой за хипермаркетите

Работното време на търговските вериги няма да бъде променяно. Или поне в толкова краен вариант за затварянето им през уикенда. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на БСП Янаки Стоилов по повод на идеята на соцдепутата Спас Панчев за налагане на 5-дневна работна седмица на големите търговски вериги. Целта била да се стимулират малките квартални магазинчета. С уточнението, че е в суров вариант, Панчев я коментира пред "Стандарт" като едно от предложенията за подкрепа на малкия и средния бизнес. Но новината бе посрещната на нож от потребители и хипермаркети. И с огромно задоволство от собствениците на малките магазинчета. Вчера Панчев даде заден и обяви, че това било просто идея, която нямало намерение да вкарва в закон.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини