От х:

Днес в x:

Иво Димов на среща с блок №26 заради проблемен паркинг

Кметът Иво Димов се срещна с обитателите на блок №26 снощи

Среща с кмета Иво Димов и заместникa му Светослав Стойков проведоха снощи живеещите в блок № 26 на бул.”Димитър Благоев” в Димитровград. Повод стана проблем с паркинга, разположен срещу входовете на жилищната сграда.

Прекият достъп до мястото за автомобили от няколко години е затруднен заради новата кооперация, издигната между блоковете с номера 24 и 26.

В търсене на решение, част от хората инициират подписка до Общината, в която настояват да се изгради подход, водещ директно към кръговото кръстовище до OMV.

Според инициаторите на подписката, зад това искане застават близо 100 души от блок №26.

На снощната среща обаче, част от присъстващите заявиха друго - не искат подход към паркинга, а възстановяване на улицата, минаваща зад новата кооперация. Така те ще могат да влизат в паркинга, минавайки по ул.”Стефан Караджа”. В момента на пътя има разположен и ел.стълб и част от ограда.

Това предизвика разногласия сред живеещите в блока, като всеки защитаваше своята позиция.Кметът Иво Димов заяви, че не е удачен варианта с подхода, защото паркингът ще се превърне в улица, опасна за играещите там деца. Така ще бъде намален и броя на паркоместата. Освен това, ще се наложи и изсичане на част от борчетата в градинката.

Димов се ангажира с възстановяване на улицата, която минава зад новата кооперация до края на 2013 г. Това обаче ще стане след като обитателите на блок №26 заявят писмено желанието си пред Общината. Те ще трябва да проведат събрания по входовете.

Живеещите поискаха и полагането на нов асфалт на паркинга. По думите на кмета това ще стане догодина, когато бъдат заложени пари в бюджета.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пракингът на блиок №26 на бул."Димитър Благоев" е точно срещу кръговото кръстовище
Част от живеещите в блока искат подход от към кръговото кръстовище
Кметът показва подписката, подкрепена от близо 100 души

Част от обитателите искат отварянето на тази отсечка

Общината има готов проект за подхода, ако живеещите искат

Улицата зад новата кооперация, по която част от живеещите искат да преминават

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини