От х:

Днес в x:

Без валежи днес и утре, нова порция жега от вторник

Известно захлаждане днес и утре ще зарадва опържените от жегата хасковлии. Поне на теория, термометрите ще спаднат с 2-3 градуса. Максималните стойности за деня се очаква да бъдат около 30-31˚. Допълнително разхлаждане ще дойде със слаб до умерен вятър от северозапад. Облачността ще бъде незначително, надвечер по-плътна, но в инкакъв случай дъждовна. Очакваните валежи ще си останат само в Западна България.

Още по-човешки ще бъдат температурите утре. Вероятността от дъжд обаче ще си остане минимална. От вторник се очаква ново затопляне и истинско доближаване до температурните рекорди, обещават от хасковската синоптична станция. За все още неспасените на морето хасковлии се препоръчва да го направят колкото се може по- скоро.

Макар че към момента не е много приятно да бъдеш на Черноморието. Вълнението е 4 бала и по информация на летуващи, червен флаг е вдигнат на много от курортите и на север и на юг. Облачността е сериозно увеличена и на някои места се очаква да вали, например в Слънчев бряг. Температурите ще са около 27-28˚ , а температурата на морската вода - 24°-26°.
Над планините облачността ще е променлива, билата временно ще попадат в облачния слой - с мъгла. На много места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Дневна температура на 1200 м.н.в около 20°, на 2000 м.н.в около 15°.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини