От х:

Днес в x:

Настаниха сляпата бездомница в Старческия дом

59-годишната Боряна Налбантова бе настанена тази сутрин в Старческия дом в Кенана. За сляпата жена Haskovo.net писа в началото на тази седмица.

Безпомощната Боряна била изхвърлена от близките си на улицата и се бе приютила във входа на блок на бул. „Васил Левски“. Преживявала благодарение на съседите от входа, които й давали храна и вода. По-късно жената била приютена от Нафизе Мустафа в дома й, а социалните служби се заеха със случая.

Поради липсата на кризисен център в областта единственият вариант бе старческия дом в Кенана. Домът за слепи е запълнен на 100 процента, заети са всичките 30 легла.

След завръщането си от отпуска директорът на Старческия дом Вълко Пехливанов успя с вътрешни размествания да освободи едно легло за сляпата бездомница. Тази сутрин социалните я настаниха.

„Никой от близките не ме потърси“, отрони пред репортер Боряна. Жената е благодарна, че все пак някой се е погрижил за нея и няма да остане на улицата. Пехливанов пък заяви, че когато се освободи място в дома за слепи, ще прехвърли жената там.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини