От х:

Днес в x:

Времето на 8-ми юли: Между пещ и хладилник

Времето на 8-ми юли в Хасково се е люшкало в такива крайност през годините, все едно градът ни е бил в различни географски пояси. През 2000-та година например жителите на Хасково са се пържили на 37.1 ˚ - абсолютен температурен максимум откакто е имало метеорология в Хасковско. Само 16 години по-рано, през 1984-та година, юлският ден е поднесъл сензационни стойности за лятото-едва 9.4 градуса като максимум и около нулата като минимум. Това сигурно е нормална лятна температура за белите мечки в северните географски ширини. Но е било повече от неприятан изненада за местните хора.

На 8-ми юли 2013-та година времето ще бъде някъде в златната среда. Денят стартира с минимални температури от 18-19 градуса по Целзий и постепенно ще евоюлира до жега. Тя обаче ще е сравнително ограничена и дори няма да стигне 30-те градуса, обещават от хасковската синоптична станция. Наличието на слаб вятър от север-североизток ще разхлажда допълнително и усещането сред нагретите асфалтови улици ще е поносимо.. Иначе е характерно в центъра да бъде 2-3 градуса по-топло отколкото там където се мери официалната температура - на Ямача.

И днес ще има опасност, а вероятно и реалност, от дъжд. Купесто-дъжодовна облачност ще започне да се формира в следобедните часове и надвечер е възможно за кратко да превали и прегърми.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини