От х:

Днес в x:

3 000 от Хасково в подкрепа на Близнаков, 200 медици на протест

Над 3 хил. хасковлии се подписаха в подкрепа на Близнаков, показаха от МБАЛ

3 хиляди хасковлии са се подписали в подписка до министър Андреева в подкрепа на ръководството на хасковската МБАЛ и изпълнителният директор Славчо Близнаков. Подкрепата е била събрана само от понеделник до момента уточниха лекари от болницата, като показаха днес листовете с имената. В тях не присъстват ЕГН-тата на подписалите, но моралната тежест на подписката е голяма, защото е по искане на редовите граждани и пациенти, които оценяват положителните промени в болницата, смятат от лечебното заведение. 

Същевременно сутринта над 200 медици се събраха „на кафе“ пред сградата на администрацията, за да застанат символично зад шефа си, който по същото време провеждаше среща с министърът на здравеопазването Таня Андреева. Д-р Близнаков бе привикан за обяснения, след като по хасковски почин, болниците от цялата страна избухнаха в протести срещу безпринципната смяна на ръководствата им. Сред лекарските среди упорито се носи слух, че министър Андреева имала списък с 30 държавни болници, чиито ръководители трябва да бъдат сменени. Същевременно в 8-те „най-протестиращи“ лечебни заведения тръгват проверки на министерството за „нарушения“. Нарушенията ще се търсят най-вече в Хасково и Онко болницата в София, където също кипи бурно недоволство от „парашутни“ назначения. 

На днешният протест масово се стекоха лекари включително и завеждащи отделенията. Докторите призоваваха журналистите да изпратят фотосите на министър Андреева, която обявила, че на първия протест в Хасково имало само 2-ма лекари. В действителност те бяха десетки. Днес бяха повече защото работният ден още не бе започнал/8 без 15/, докато преди недоволството избухна в 2 следобед. Просто тогава стана ясно, че представителят на министерството уволнява стария борд. 

Хасковските медици обявиха, че няма да се откажат от борбата си, защото за пръв път от много години се чувстват част от някаква кауза и усещат, че нещата се случват в правилната посока.

 

Г.Христов

 

 

200 медици от болницата отново подкрепиха шефа си

На кафе излезна целия личен състав на някои отделения/без дежурните/

В минутките преди началото на работния ден се стекоха още хора
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини