От х:

Днес в x:

Китайци хрупат вафли „Боровец“, чакат бг.минерална вода

Българска фирма за сладкарски изделия направо подлуди китайския пазар. Популярната и у нас марка вафли на Боровец вече дори се произвежда  в Китай. Българската фирма стъпила на необятния азиатски пазар с помощта на Българо-китайската търговско промишлена палата.

Заради търсенето на българските продукти, особено в сферата на храните и напитките, от организацията създават обща платформа, чрез която родните фирми да могат да се представят на изложения в далечната дестинация, без да трябва да правят баснословни разходи за това. Идеята е българските фирми от еднакви браншове да се обединяват за изложенията в Китай под един общ бранд.

Презентацията за организацията направи на среща с представители на бизнеса, туроператорите и институциите, отговарящи за популяризирането на културно-историческите обекти в региона, председателят на палатата Виктор Атанасов.

Представянето върви във всички региона на България, а в Хасксово домакин на срещата беше областният управител Николай Нанев.

По данни на БКТПП през последните 3 години у нас има китайски инвестиции за близо 120 млн.евро.

Българските фирми, пробили на китайския пазар пък са предимно в износ на хранителни продукти. Една от нишите, които се отваря за родни стоки там е при износа на минерална вода, подчерта още Атанасов.

Китайците са силно ентусиазирани и от възможностите за културен туризъм у нас. Азиатците били по-любопитни към миналото, отколокото заинтересовани от почивки по морето или в планините. Идеята е обаче да се направят тураператорски пакети заедно със съседни интересни природни и културни дестинации в Турция и Гърция, за да се използавт и транспортните коридори при комшиите, обясни изпълнителният секретар на БКТПП Александър Екимов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини