От х:

Днес в x:

РИО субсидира Автото с 3 бона за картинг

Момите на автото били по-големи мераклии за волан от момчетата

Регионалният образователен инспекторат подпомогна с 3 хиляди лева хасковската гимназия по автотранспорт за закупуване на два картинга. Возилата ще бъдат използвани в практическото обучение по шофиране на учениците, обясниха от Автото. Децата ще карат на собствена картинг писта изградена очертана с автомобилни гуми в задния двор на училището. Школото отдавна имаше идея за купуването на машинките, но можеше да задели само 1400 лв от собствените си ресурси. Остатъкът дошъл от регионалната Просвета. „Парите са от министерството, ние сме само посредник“ уточник началникът на РИО Иван Панайотов. 

Картовете са с двигател Хонда, с 6.5 конски сили и вдигат до 5 000 оборота. Струват по 2 200 единия. Рециклирани са, но в добро състояние, похвали ги учителят по практика Правдомир Шопов. Наистина малко бавнички, призна той, но те и без това са с обучителна, а не състезателна цел. Освен това ще ги карат и жени и по-голяма предпазливост никога не е излишна, пошегува се той.

Днес гимназията обяви отворени врати. Да се порадват на новата придобивка дойдоха деца от ОУ „Иван Рилски“ и СОУ „Васил Левски“.

Г.Христов

С картовете, възпитаниците на училището ще се учат на майсторско шофиране
Училището си измайстори своя писта с автомобилни гуми

Днес по нея се състезаваха деца от "Рилски" и "В.Левски"
Картовете са с двигател Хонда
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини