От х:

Днес в x:

Съдбата на МБАЛ и ръководството се решава на 26.06

Д-р Близнаков/вляво/ разкри нови отделения в Хасково и докара реномирани специалисти като д-р Орлин Радев

Липсващи представители на здравното министерство отложиха отчета на хасковската болница, който трябваше да бъде представен днес на общото събрание на акционерите. За да бъде осъществено то, е задължително наличието на принципала - държавата, която държи над 80 % от акциите на хасковската МБАЛ. Новият здравен министър обаче още не е формирал своя кабинет и на практика няма кой да го представлява по места. Освен в Хасково, отложени са общите събрания и в други областни болници в страната.

От хасковската МБАЛ пък съобщиха, че за да не се отлагат толкова отчета си, ще го предоставят на гражданството на нарочна пресконференция в понеделник. 

За 26-ти тоя месец се отлагат и евентуалните промени в борда на директорите, които обикновено се правят именно на такива мероприятия. Те пък, случайно или не, се организират точно когато се смени властта. За бъдещи промени се шушука упорито из болницата, макар слуховете да са крайно разнопосочни. Значителна част от персонала на МБАЛ предпочитат настоящото ръководство да се запази, като доказало своята ефективност. По време на мандата на тандема Митрев-Близнаков болницата разкри нови отделения като инвазивната кардиология и Физиотерапията, която бе закрита от предишните ръководства. Ремонтираха се из основи други отделяния, закупи се нова апаратура и най-важното, което касаеше персонала, -вдигна се трудовото възнаграждение. Това пък което касаеше пациентите е, че идването на реномирани специалисти и доценти от водещи здравни заведения в страната.

Въпреки предимно позитивните оценки, не са малко и тези, които песимистично посочват, че независимо от мениджърските резултати, оценката на едно ръководство е по-скоро политически въпрос и съответно-назначение. В оборот са вкарани имената на няколко бивши директори, но и настоящи лекари в заведението. Има и информации, че се готви само частична/според някои козметична/ промяна в борда. В момента той включва 3-ма души-председател-д-р Валери Митрев, изп. Директор д-р Славчо Близнаков и д-р Тодор Пандов.

Г. Христов

Болницата смени физиономията си отвън и отвътре, но това едва ли има значение за професионалните политици
Най-скъпата придобивка-модерен ангиограф за новото отделение по инвазивна кардиология
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини