От х:

Днес в x:

Медсестра от Хирургия арестувана за 26 кила хероин

Галя Асенова

Медицинската сестра Галя Асенова от хирургичното отделение на хасковската многопрофилна болница е била арестувана за съпричастност към трафик на 26 килограма хероин. Дрогата е била засечена вчера на ГКПП - Малко Търново в лек автомобил Опел Зефира, шофирана от от 40-годишен жител на Хасково с инициали Л.Д., който идвал от Турция. По неофициална информация става дума за хасковски боксьор на име Людмил Шишков Димитров, набор 72.  В тайници в колата са намерени 50 вакуумирани пакета, обвити с индиго и тиксо. Прахообразното вещество в тях реагирало на хероин. Същата вечер криминалистите от ОД на МВР Хасково са задържали Галя малко преди началото на нейната нощна смяна в хирургично отделение. Сестрата си взимала кафе от кафемашината в двора на болницата. Съпричастието и към хероиновия канал е чрез съпругът и, който е обявен за общодържавно издирване. Именно Сейхан А. на 40 години наел Людмил с когото се познавали отдавна, да извърши превоз на дрогата.

Според полицията, след задържането на Галя последвал обиск на работното и място, където били открити пушка, калибър 7.62 със заглушител и 36 патрона за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори. От болницата отрекоха да е бил извършен обиск. Що се отнася до 32-годишната им служителка, за нея се знае, че работи в болница от 2007-ма година, непосредствено след като завършила хасковския Медицински колеж към Тракийския университет в Стара Загора. В работата се отличавала с изпълнителност и усърдие. Колегите я описват като "изключително интелигентна".

Разбиването на хероиновия канал е станало след 8-месечно наблюдение на трасграничния трафик на хероин от южната граница, осъществено от хасковските криминалисти под контрола на окръжна прокуратура.

В схемата участвали 5 души. Освен избягалия Сейхан и задържания Людмил, в трафика са участвали още В.Б. на 41 години и Н.К. на 55 години от Хасково. Н.К. Също успял да се измъкне и е обявен за общодържавно издирване.

По цени на съдебната система конфискуваният хероин е на стойност над 2,3 млн. Лева. Образувано е досъдебно производство. Галя Асенова и другите двама арестувани трафиканти са задържани за 24 часа.

Г.Христов

Колегите на Галя от хасковските хирургии бяха потресени
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини