От х:

Днес в x:

Кмет-ветеран емигрира в чужбина, ще кара камион

Юксел Мустафа ще става тираджия

Кметът на харманлийското село Шишманово захвърли кметуването си по средата на мандата и заминал за Германия да става тираджия. На Юксел Махмуд Мустафа му омръзнало да разчита на мизерната кметска заплата от 530 лв и преди месец си вдигнал чуковете за немско. Там от години бил брат му, който му уредил топло местенце за шофьор на камион. Професионален шофьор в Германия взима минимум 1200 евро на месец, отделно му плащат не изминат километър. Юксел се надявал на поне 3 хиляди месечно, довериха негови съселяни от Шишманово. 

Оказа се, че 40-годишния кмет е най-познатия човек в селото и един от кметовете-ветерани в региона. Той поема кметството от далечната 2000 година, когато изкарва последните три години от мандата на друг кмет. После си спечелва още два пъти изборите и изкарва целите мандати, а през 2011-та година започва 4-я си мандат като кмет

Един от едрите производители на тютюн. Бизнесът обаче се сринал след орязването на националните доплащания и заради ниските изкупни цени. За да не гладува семейството му, Юксел избрал гурбета пред престижния кметски пост. В България остават жена му и дъщеря му, която е студентка в Пловдив. 

В началото на тази седмица изтекоха отпуските на Юксел Мустафа и кметския стол на Шишманово остана празен официално. Със свое решение от сесията вчера, Обс Хармани назначи за временно изпълняващ длъжността 33-годишния Сенан Ибрям. Той ще кметува до провеждането на нови избори, които са задължителни за населени места с над 500 жители. В Шишманово има 611. Изборите да бъдат назначени с указ на президента не по-късно от 3 месеца след овакантяване на мястото.

Г.Христов

Като поборник за тютюна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини