От х:

Днес в x:

54 проспаха матурата, 1991 се потят над Яворов

1991 зрелостници се явиха на матурата по български език и литература тази сутрин в Хасковско, съобщи началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов. От очакваните 2045 ученици 54 са проспали изпита.

146 пък изобщо не са били допуснати до зрелостните изпити поради слаби оценки.

„Заточеници” на Пейо Яворов е произведението, което се падна на тазгодишната матура. Абитуриентите ще избират дали да пишат интрепретативно съчинeние или есе на тема „Изгубената родина”.

Цял час след началото на изпита името на автора и неговото произведение бяха пазени в тайна.

Снощи в интернет изтекоха имена на български класици, които „гарантирано” ще се паднат на днешната матура. Сред тях бяха Смирненски, Дебелянов, Алеко Константинов, Яворов. Информацията се появи във форумите, а мнозина заподозряха, че по този начин самите зрелостници се опитват да „отстранят” тези писатели от списъка с автори за матурата. Обяснението им беше, че чиновниците в министерството няма да посмеят да ги дадат на изпита, след като вече са изтекли в публичното пространство.

Явно са посмели.

Тодор Кръшков

Директорката на Езиковата гимназия в Хасково Пенка Делиева отпечатва класна стая, в която се провежда зрелостен изпит. Всички помещения за днешната матура бяха запечатани снощи

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини