От х:

Днес в x:

53-годишен се обеси от сиромашия и болест

Ружди сложил край на живота в дома си

53-годишният Ружди взриви спокойствието на махаличката в дерето до квартал „Република“, след като се самоуби тази сутрин около 9 часа. Мъжът си направил примка и увиснал зад вратата на схлупената кирпичена къща на иначе несъществуващата улица „Могила“. В квартала има 4 „Могили“, като и 4-те не приличат на улици, но ромите се оправят някак. 

Драмата на възрастния/ по стандартите на Република/ човек предизвика всеобщо съчувствие от съседите, които заоплакваха тежкия си живот и калпавите управници, дето ги довели до това положение. Ружди си метнал въжето от сиромашия. Човекът нямал от дълги години работа, пък и се разболял тежко. Нямал обаче как да се лекува щото нямал пари, обясниха от квартала. След като няколко пъти се мотал по „дофтори“ без резултат, накрая въобще се отказал да ходи. А поне снощи имал нужда-започнал да диша тежко и не можел да стане от леглото. Тази сутрин дошла да го посети една от трите му дъщери и го заварила обесен. 

Ружди имал 4 деца, но живеел сам. Бил добър човек, с всички се разбирал. Само дето много пиел. „Ми кат си гладен кво да правиш“ сви рамене комшия. Жените от съседните къщи пък се включиха да пометат зачернената къща и да я приготвят за погребението. Роднините на починалия отишли с полиция в болницата, където щяла да бъде направена аутопсия на тялото. Засега няма данни за престъпление.

Г.Христов

Близки и роднини дойдоха да му отдадат последно сбогом
Махалата вкупом съчувстваше на човека
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини