От х:

Днес в x:

Спасяват онлайн живота на шлосер от Химмаш

Професор Сиянос/с очилата/ оперира хасковски шлосер

Сложна 5-часова операция по ликвидиране последствията от тежък инфаркт се предава в реално време на монитори в областната многопрофилна болница в Хасково. Край операционната маса бе не кой да е , а може би най-добрият инвазивен кардиолог в Европа проф. Джордж Сиянос. Гръцкият специалист се счита за ненадминат в справянето с лезиите/поражения/ получени от свръх тежки инфаркти. Покосен от такъв бе 63-годишен шлосер от хасковския Химмаш Салиф Саид. Изключително притеснен, край операционната пристъпваше синът му Ерол. Заедно с други роднини той се молеше за живота на Салиф. Казали им, че такъв тип инфаркти най-често завършва фатално. Професор Сиянос се заел със случая по молба на хасковската МБАЛ, докато пътувал от истанбулска болница където е консултант, към Западна Европа, където оперира обичайно. Операцията бе използвана и като обучение за хасковски и български лекари и затова се предаваше на монитори. 

Да наблюдават рисковата интервенция се стекоха десетки специалисти водени от инвазивните кардиолози на МБАЛ, д-р Орлин Радев и д-р Валери Гелев. Последният е и кардиолог №1 на Пирогов. Докторите се трупаха или в специалното помещение с мониторите или направо в коридорите на отделението. 

Единственият, който влезе ВЪТРЕ в самата операционна, бе обективът на Haskovo.net. Визитата бе обезпечена с тежки оловни доспехи, за защита на колегата от опасните лъчения на ангиографа. Предлагаме ви ексклузивни снимки и видео от интервенцията. Резултатите от нея и подробности за посещението на реномирания специалист, очаквайте по-късно след срещата на професор Сиянос с журналисти.

Г.Христов

Интервенцията продължава вече часове
Да наблюдават се стекоха лекари от цялата болница

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини