От х:

Днес в x:

Римски пир откри шатрата на Ивайловград в туристическо изложение

сним

Собственикът на вила „Армира“ и преоблечени като римляни актьори откриха ивайловградския щанд на 10-тото Международно изложение „Културен туризъм” във Велико Търново.

 При откриването на атрактивната шатра на южния град, гостите на изложението изгледаха част от музикално-поетичния спектакъл “Съзвездие наречено любов” на поета Ивайло Балабанов.

Така неусетно и естествено посетителите бяха въведени в атмосферата, в която са живели обитателите на античната вила „ Армира“, сред възстановка на колонадата и част от басейна във вилата. Оригинална римска лежанка и точни копия на древноримски чаши допринесоха гостите да се потопят изцяло във времето на разцвета на архитектурния паметник.

В края на спектакъла гостите отпиха и глътка ивайловградски вино и се се почувстваха като господар на вилата, полягайки на господарската лежанка.

Ивайловградското представяне на изложението е организирано от Общински исторически музей и Туристически информационен център Ивайловград с подкрепата на Община Ивайловград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини