От х:

Днес в x:

EVN показа как се чете фактура с новите цени на тока

Първата група фактури на EVN след влизането в сила на новите цени на електроенергията от 5 март 2013 г. е вече готова. От дружеството разпространиха и примерна фактура с изчисленията на тока по старата и новата цена.

Фактурите за март 2013 г. ще съдържат отделни редове с потреблението по стари и нови цени на тока, след като от 5 март 2013 г. влезе в сила е решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за нови цени на електроенергията.

Информацията за консумацията във фактурите е разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 4 март 2013 г., включително, и потребление по нови цени от 5 март 2013 г., включително. Така фактурите за март са изготвени на следния принцип:

  • Количеството консумирана енергия по стари цени е изчислено като произведение на броя на дните от датата на отчитането през февруари 2013 г. до 4 март 2013 г., включително, по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.
  • Количеството консумирана енергия по нови цени е изчислено като произведение на броя на дните от 5 март 2013 г., включително, до датата на отчитане през март пак по същата средна дневна консумация на клиента.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазиха регулярните ролиращи (целомесечни) срокове на отчитане, уточняват от ЕVN .

Потребителите имат възможност и за самоотчет на консумираното електричество към 5 март 2013 г. Това е само допълнителна възможност, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството, напомнят оттам .

От 5 март до 8 март в компанията са постъпили 3622 декларации за самоотчет.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини