От х:

Днес в x:

ДКЕВР и Енергото препускат из държавата в опит да се срещнат

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и EVN препускат из Южна България в опит да се срещнат, за да може регулаторът да връчи 364 акта на Енергото.

В същото време всеки се оплака от трудна комуникация с другия.

Първо пред медиите изплакаха от Комисията, че нейни служители са били възпрепятствани от ЕVN при опит да връчат актовете за административни нарушения, разкрити от проведения одит на дружеството. При проверката били установени 516 нарушения, като за 364 от тях ще бъдат съставени актове, уточняват от ДКЕВР. Санкцията е от 20 хиляди до 1 милион лева за всеки отделен случай.

След усилена кореспонденция от повече от седмица, днес представители на Комисията се появили в централата на Енергото в Пловдив и поискали самостоятелно помещение с определено оборудване, за да връчат официално актовете. В същото време пък човек на Енергото безуспешно издирвал представител на Комисията в тяхната централа в София, за да получи актовете.

След новото разминаване по трасето и двете страни се обвиниха взаимно в некоректност и неизпълнение на задълженията.

В края на деня от EVN взеха сигурни мерки, като обещаха, че за утре, 19 юни, определят две явки на ДКЕВР – едната в собствената си централа в Пловдив на ул. „Христо Г. Данов“ 37, а другата – в столицата, където ще изпрати нарочен човек .

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини