От х:

Днес в x:

Режат телефоните на Свиленград заради несъществуващ нет

Администрацията на община Свиленград остана без телефони

Администрацията на община Свиленград е била 4 дни без телефони, след като доставчикът на услугата БТК „отрязал“ всички линии. Причината била в неплатени сметки за интернет услуги, който общината не ползва от този доставчик. През цялата 2012-та година от администрацията на кмета Манолов опитвали да уведомят БТК за проблема и да поискат цената за нет да им бъде изключена от фактурите. На 4 писма обаче не получили никакъв отговор. В същото време чинно превеждали по 80 лв месечно за услуга която не ползват. Накрая им писнало и решили сами да си възстановят надвзетите им близо 1000 лв. Общината си удържала 250 лв от януарската сметка за телефон, после направили същото и с февруарската. И още на следващият ден ги отрязали. 

„Общината работи по 22 проекта и има обявени 30 обществени поръчки. Процедурата по тях изисква да отговаряме на питания на граждани и фирми в рамките на 24 часа. Правим това по факс, което обаче стана невъзможно. За да не бъдат компрометирани процедурите, плащаме на куриери от което общината търпи загуби“ разясни ситуацията замкмета Мария Костадинова. Тя уведомила БТК, че ако не им възстановят телефоните ще ги даде на прокуратурата и ....на медиите. Не е ясно кое от двете неща подействало, но в късния следобед днес, телефонните връзки са възстановени, потвърди самата г-жа Костадинова. 

„В интерес на истината трябва да добавя, че по селата телефоните работеха“ допълни тя. Иначе ставало голяма драма. В част от свилеградските села мобилните оператори нямат обхват, което би оставило населеното място без връзка със света. 

От Свиленград очакват в най-скоро време надвзетите им суми да бъдат възстановени. Категорични са, че няма да плащат за несъществуващ нет. Администрацията установила че 4-те телефона, на които е начислен трафика били с отразяни кабели и не функционирали от дълго време. 

От регионалния клон БТК отговориха че не са упълномощени да дават информация, нито да решат проблема. Трябвало да се търси София. От тел. 123 пък изискаха он-лайн запитване преди да дадат отговор. В случая действията изпревариха думите и телефоните бяха възстановени. „ За мен това е по-скоро някой престарал се служител и нека това да е сигнал за фирмата да си коригира отношението към клиентите“ допълни Мария Костадинова.

Г.Христов

Замкмет Мария Костадинова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини