От х:

Днес в x:

Две нули на стадион „Миньор“. Футболът избяга от региона

Едно от най-чистите положения в мача-удар от упор с глава, който бе избит от вратаря на Димитровград 

ФК „Димитровград“ спъна Хасково по пътя към Б група, като му спретна убийственото 0:0 на ст. „Миньор“ в Димитровград. Заради пропуснатите точки, „Хасково“ сдаде върха в ЮИ В група, където се настани „Ботев“ Гълъбово. Гълъбовци биха с 1:0 като гост обезкървеният „Хеброс“ Харманли. Именно оттам хасковлии взеха най-добрия си играч тази пролет-нападателят Станимир Баев. От Димитровград пък взеха един от най-добрите им-Георги Христов. 

Новите попълнения и сега се стараха много и бяха в основата на повечето опасни атаки за „Хасково“. Те можеха лесно да се преброят, стигаха за пръстите на едната ръка. Най-чистото бе в 87-та минута. Тогава Вълчан Чанев нанесе свиреп удар на отчаянието от 20 метра, но топката улучи напречната греда. През първото полувреме пък Баев остана очи в очи със стража на Димитровград, но шутът му срещна тялото на вратаря. Добавката с глава на Недялко Хубенов бе избита над гредата. Именно играчът с № 4 на червена фланелка се раздаде най-много, но не срещна подкрепа от своите съотборници. За което си имаше и обективни причини. Куп титуляри бяха наказани и контузени, сред които най-осезателно се чувстваше отсъствието на тарана Юлий Шекеров. Просто нямаше кой да обира високите топки. Контузен бе и плеймекъра Николай Манчев, който игра с бинтован крак, но просто нямаше кой да бъде на негово място. Йордан Василев е контузен, Георги Какалов не е готов физически за цял мач и е извън форма. 

Въпреки всичко, мачът бе с такова ниско качество, че дори не можа да развълнува иначе острастената публика на кървавото преди регионално дерби. От нямане какво да правят, запалянковците си го изкарваха на пловдивския съдия, който наистина бе доста неадекватен в отсъжданията си. 

Крахът на местните отбори продължи и с поражението на „Свиленград“ като гост на „Верея“ Стара Загора с 0:2.

Просто днес футболът избяга от хасковско.

Г.Христов

Хубенов се стара много, но не можеше да се пребори сам със сините
Другото бе яко кюскане
Баев /№44/ атакуваше често, но без успех
Шутовете на нашите не намираха целта
Малко театър за чаровна руса публика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини