От х:

Днес в x:

Омбудсманът: Хасково да не е бащиния на кмета

Константин Пенчев

"Ще ви дам един пример, случай при който се самосезирах“, казва в интервю за агенция БЛИЦ омбудсманът на републиката Константин Пенчев. „Кметът на Хасково си е позволил да не издава акт за раждане на едно дете, защото бащата не си е платил данъците. Не може едно дете да живее в нелегалност, защото кметът не е в настроение, това да не му е бащиния. Това е правова държава. Отделният човек е безсилен и затова са институциите, но хората видяха, че като се обединят, тези институции треперят", казва още омбудсманът, попитан дали е безсилен гражданинът пред институциите. Според Пенчев нещата започват да се променят.

„Ако някой си мисли, че може да заблуди хората много се лъже. Те видяха своята сила и сега са в режим на готовност. Никой няма интерес тези протести да прераснат в нещо по-голямо“, казва още Пенчев.

"Съдебната система е еманацията на чувството на справедливост на народа, а основната причина, която изкара хората на улицата е именно, защото те са изгубили чувството за справедливост. В съдебната система трябва да има железни правила, ясни и прозрачни механизми. Политиците често са обвинявани, че се месят - няма такива неща като месят се, не месят - те трябва да направят така, че да постъпват в тази система само честни хора и те да се издигат по честен начин", категоричен е Пенчев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини