От х:

Днес в x:

Снежно съботно утро в Хасково, студено

В бяла пелена осъмна днес Хасково. Снегът е натрупал 3-сантиметрова покривка, уточняват от местната метеорологична станция. Минималните температури тази нощ са били минус 1 градус. През деня леко ще се затопли, но показанията на термометрите няма да надхвърлят 3-4 градуса, допълват синоптиците. Възможно е отново да прехвърчи сняг, но без да натрупва. Следобед облачността ще се разкъса, вятърът ще е от север и ще усилва усещането за студ.

Рязкото спадане на температурите ще причини сериозни щети на някои овошки, предупреждават метеоролозите. Разцъфналите в топлото до вчера време дървета вероятно ще измръзнат заради мокрия сняг и обледяването.

В неделя също ни очакват ниски температури, близки до съботните. Затоплянето идва с началото на новата седмица, допълват синоптиците.

Няма трайна снежна покривка по пътищата в региона, информират от областната пътна служба. Екипи на Пътното обаче от сутринта опесъчават някои участъци в Тополовградско, Свиленградско и Ивайловградско. Настилките са мокри, затова да се шофира внимателно, препоръчват от Пътното.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини