От х:

Днес в x:

Спипаха фалшиви маратонки и бебешки дрехи

Бебешки стоки и фалшиви маратонки спипаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

При проверка на пътнически автобус митническите служители откриха 295 чифта маратонки, имитации на световноизвестни марки. Автобусът с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния е пристигнал късно вечерта на митническия пункт.

Там служителите на митница Свиленград са го селектирали за щателна митническа проверка. При нея в личния багаж на двама румънски граждани са открити съответно 155 и 140 чифта спортни обувки. Стоката е задържана с основателни съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. Иззетите маратонки са с етикети на търговските марки : “LAKOSTE”, “NIKE”, “ADIDAS”, “PUMA”, “TOMMY HILFIGER”, “CONVERSE”. Само ден преди това при други два случая са задържани 105 чифта фалшиви спортни обувки. С настъпването на пролетния сезон зачестяват задържанията на спортни обувки на българо-турската граница.

При друг случай митническите служители са задържали 262 детски и бебешки облекла. При проверка на товарен камион с българска регистрация, пътуващ от Турция за България, шофьорът Т.И., на 30 година от Димитровград декларира пред митничарите, че пренася текстилни изделия, за което представя необходимите документи. При последвалата щателна проверка се установява, че в леглото в шофьорската кабина е скрит найлонов чувал с детски тениски, потници, рокли, гащеризон, клинове и бебешки комплекти. На нарушителя е съставен акт за митническо нарушение за опит да пренесе стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини