От х:

Днес в x:

Пътното затвори мост, бил потенциален убиец

Характерна гледка от моста. сн. люб.

Пътното забрани движението на всичко живо през моста край гр. Любимец, понеже рискът от инциденти бил огромен. Това потвърди днес началникът на АПИ Хасково инж. Живко Боговски. Забраната влязла в сила от началото на тази седмица. Цялата минала, Пътното ремонтираха дупките по моста и бе затворено ту едното, ту другото платно за движение. Накрая всички са вдигнали ръце. Мостът трябва да се ремонтира из основи. Стартирана е процедура, но засега няма ясното кога ще завърши и колко ще струва изграждането на съоръжението. Поне според сайта на АПИ, забраната за движение по него е до 15-ти ноември тази година.

Инженерите от АПИ констатирали, че положението на съоръжението е безнадеждно. Унищожена е не само асфалтовата настилка, но и слоят под нея, арматурата, че чак и бетонната плоча най-отдолу. Има дупки, които осигуряват пряка видимост към течащите под моста води на река Марица. 

За ерозията на любимешкият мост имахме сигнали и от читатели на Haskovo.net. Според писмата им, дупките могат да катастрофират дори и пълзяща с 20 км кола. С по голяма скорост пък почти сигурно губиш пътя, в случая моста...и се озоваваш в реката. Нещата явно наистина са били лоши.

50-годишното съоръжение претърпя необратими вреди през февруарското наводнение миналата година. Известно време бе затворен, после ремонтиран и отново отворен. Явно не задълго.

На мястото на този път са организирани обходни маршрути към АМ „Марица“ през Харманли, Свиленград и Голямата звезда. Проблемът е че тези маршрути удължават с 30 км придвижването на хората от няколко села в района-Доситеево, Йерусалимово, Изворово и Васково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    лошият
    25 0
    18:18, 14 мар 2013
    Гадовете миналата седмица като го затваряха нямаше нито една обозначителна табела на харманли, стигаш до моста той затворен...?????
Последни новини