От х:

Днес в x:

Кметът моли рязането на кабелите да се отложи

Писмо с молба да се отложи акцията по рязането на въздушните кабели с четири месеца е изпратил кметът Георги Иванов, съобщи самият той на извънредна пресконференция днес в общината. Молбата е изпратена до ДНСК в София и РДНСК Южен централен район в Пловдив.

Молбата за отлагане на кабелната ножица е поради „създаденото обществено напрежение в града“. По думите на градоначалника той е жертва на „активно мероприятие“ срещу него в „неподходящ момент“.

В писмото си той поема ангажимент от страна на общината да създаде всички условия за операторите да вкопаят кабелите си в земята, за да бъдат законни. Администрацията щяла да съдейства на всички фирми. „Ако днес ми се представят всички необходими документи,утре имат разрешение да копаят“, гарантира Иванов.

Той уточни, че от кабелните оператори единствено ЕСКОМ и Родопи са подали искане за влизане в каналната мрежа на БТК. „Документите им обаче не бяха изрядни, защото в чертежите липсват отклоненията от колекторите към сградите“, заяви кметът.

За разрешително за вкопаването извън мрежата на БТК обаче операторите трябва да заплатят цена от 5 лв. на линеен метър. Как точно е формирана тази цена и каква е тя в други градове с големината и населението на Хасково, кметът не отговори, не било негова работа да прави подобни сравнения.

Още подробности за пресконференцията на кмета Георги Иванов и коментар от ЕСКОМ очаквайте след малко.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини