От х:

Днес в x:

Сухо до вторник, после ще се заснежим

Това го чака след два дни. Нас също

Отлично време ни подарява понеделник, тихо и сухо, което е истинска рядкост на фона на останалата част от страната, съобщават синоптиците. В други части на България ще вали, или дъжд или сняг, но при нас всичко ще е един идиличен февруари. Минимални температури 1 градус, максимални - 8 градуса.

„Няма” ще е характерно и за утре: няма мъгла, няма дъжд, няма вятър, няма студ. Минимални температури около 0, максимални – над 5 градуса. Ако за нещо може да се завижда на Хасково, то ще е за времето през първите два дни на тази седмица.

После ще настъпят промени, но не такива, че хубавото време да ни излезе през носа. Времето ще се застуди, а в региона се очакват валежи. Очакваният сняг за Хасково обаче ще бъде слаб и няма да доведе до образуване на трайна снежна покривка.

Стискаме палци, защото последният път при тази прогноза наваля 5 и повече сантиметра за няколко часа.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътищата в страната също са проходими при зимни условия, макар на някои места движението да е затруднено заради сняг. Вали

в област: Кюстендил ( високите места ) и Кърджали, районите на Веселиново, Каолиново, Белокопитово, АМ „Тракия” ( Ихтиман/Вакарел ), Трън, Средец, Малко Търново, Попови ливади, Разлог и Черна места.

Пътните настилки са: преобладаващо сухи на места мокри, заснежени, почистват се и се обработват.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини