От х:

Днес в x:

150 възпяват любовта в рими и снимки

Около 100 литературни творби и 50 фотографии са пристигнали в Младежкия център за конкурса „Чудото любов“, който бе обявен от културната институция съвместно с Регионалната здравна инспекция. Авторите им не са само от Хасково, има от Димитровград, Свиленград, Любимец, София, както и от по-далечните Дулово, Силистренско, Шабла и други населени места, съобщават от Младежкия.

Конкурсът се провежда от няколко години.

Журито за литературните творби е в състав - поетесата Ели Видева, председател на Клуба на дейците на културата в Хасково, и преподавателят по литература Деян Янев. Те са отличили по 6 творби във всяка категория.

Младите таланти, погледнали към любовта през обектива на фотоапарата, се оценяват от фотограф-художниците Славян Костов и Янко Найденов. С творбите на всички участници във фото конкурса ще бъде уредена изложба в централното фоайе на Младежкия център. Откриването й е на 14 февруари от 14 ч.

Традиционната церемония по тържественото награждаване на победителите в конкурса „Чудото любов” ще се състои на 14 февруари от 14 ч. в голямата зала на Младежкия център.

В нея ще вземат участие Детски хор „Орфей” и Театралната школа при центъра.

Същият ден от 17 ч на ледената пързалка започва празникът „Любов на леда”, организиран от Младежкия парламент.

В програмата са включени музика и песни в изпълнение на Детски хор „Орфей” и доброволеца Фери Мацко от Словакия. Входът е свободен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини