От х:

Днес в x:

Щорм помете Хасково

Металната ограда около часовниковата кула рухна от вятъра

Силен вятър от юг-югоизток помита Хасково в неделния ден. От хасковската синоптична станция вече са отправили предупреждение за опасно явление „Щорм” до областна администрация и гражданска защита. Вятърът е със скорост 17 м/с, с пулсации до 20 метра в секунда. Редица слабо закрепени строителни елементи вече изпопадаха, за щастие без да предизвикат инциденти. Падна дори и изглеждащата внушително метална ограда около строящата се часовникова кула на площад „Атлантически” в центъра на града. По-обичайната гледка по улиците бе летящи боклуци или издухано от просторите пране.

Може да сме недоволни от силния вятър, но трябва да сме наясно, че спре ли, почва да вали. Според синоптиците няма начин да ни се размине обещания дъжд въпреки почти пролетното усещане навън. Дъждът ще започне вероятно в късния следобед и с редки прекъсвания ще продължи до утре наобяд. По неприятното е, че ще има известно застудяване. Защото в момента е почти рекордно топло. Днешният 3-ти февруари се размина на няколко десети от 100-годишен рекорд. Към 14 часа измерените температури бяха 16.2 градуса, а пред далечната 1912-та година е било топло 16.8 градуса. Рекорд обаче няма да има, термометрите са започнали да падат.

Утре все пак няма да бъде толкова студено, успокояват метеоролозите. Минималните температури сутринта ще са + 3 градуса, а максималните ще бъдат около 8-9 ˚ по Целзий.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини