От х:

Днес в x:

Хасковска област търси сътрудничество с Турция за спа туризма и винарството

Възможностите за бизнес сътрудничество в областта на спа туризма и винарството обсъдиха на първата си опознавателна среща областният управител на Хасково Ирена Узунова и новия генерален консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, който стъпи в длъжност през август миналата година. В първата му официална визита в хасковски регион, консулът придружи търговското аташе Баръш Йеничери.

Пред турските дипломати губернаторът на Хасково подчерта стратегическото местоположение на областта, свързваща Европа и страната ни с Турция, и Гърция, посредством автомагистрала „Марица“. По този повод Ирена Узунова запозна гостите и с работата по реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“, където до есента трябва да приключи изграждането на трансграничния контактен център на граничните служби на трите съседни държави.

От своя страна Шенер Джебеджи подчерта, че Хасковска област е изключително важна за турската страна и е налице огромно желание за увеличаване на обема на турските инвестиции и развитие на бизнес отношенията. При срещата той отбеляза с благодарност облекченията за визовия режим на турските бизнесмени, който работят в България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини