От х:

Днес в x:

Директорът на Автото си връчи оставката, чака се заповедта на министъра

Директорът на Автото напуска преди националното състезание по транспорт

Директорът на хасковската гимназия по Автотранспорт Соня Добчева е депозирала заявление за напускане, научи Haskovo.net. Дамата излиза от утре в отпуск до понеделник, когато се чака и заповедта на работодателя, министъра на образованието, за освобождаване на поста. За вакантното място следва обявяването на конкурс. 

Постът на Добчева изстина след масирани проверки на регионалният образователен инспекторат през ноември. По сигнал на педагози от школото, местната просвета започна разследване на случаите на „мъртви души“ в Автото и други нарушения на работния процес, методиката на преподаване и трудовото законодателство. Заключенията на проверката потвърдиха нередностите, а РИО предложи Добчева за дисциплинарно наказание. Крайното решение остана в ръцете на министъра. Междувременно госпожата си е подала молба за напускане. Безвластието в Автото идва само месец и половина преди един от най-големите форуми, на който училището ще е домакин в последно време-зоналния кръг от националната олимпиада по транспорт. 

Соня Добчева бе директор на гимназията малко повече от 3 години. За времето, през което бе начело, училището постегна реномето си и материалната база. По мнението на ученици и педагози изразени пред Haskovo.net значително се e подобрила и дисциплината в гимназията. От друга страна обаче, дамата бе обвинявана от колегите си в прекалено авторитарен стил на управление и „кадруване“ сред педагогическия и непедагогически персонал.

Г.Христов

В първите години от управлението си, Добчева зарази възпитаниците с ентусиазма си/март 2010-та - почистване и боядисване на училището от децата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини