От х:

Днес в x:

Метин Мюмюн: На конференцията на ДПС имаше опит за покушение

Случилото се на VIII Национална конференция на ДПС е опит за покушение е категоричен Метин Мюмюн.Той  е кмет на село Буково, втори мандат. Член е на общинското ръководство на ДПС. За събитията от събота научава по телефона. Обажда му се познат и му казва „Не гледаш ли телевизия -ще убият Ахмед  Доган“. Тогава пуска телевизора и вижда картината. Самият той признава, че отначало  взима случилото се за инсценировка. Сега обаче напълно отхвърля тази възможност. „Няма причина Доган да го прави“ – казва Метин. Според него е смешно да се говори за хулиганство. Това момче – Октай Енимехмедов си е сложил главата в торбата, дори е очаквал да го убият. Подготвил се е внимателно – значи не е просто хулиганска проява.

 Във връзка с нанесения върху похитителя побой, кметът обръща внимание на намесата на Христо Бисеров и  Лютфи Местан, които първи са се опитали да отърват мъжа от ритниците и ударите на делегатите. Защо толкова голям процент от българите са убедени, че опитът за покушение е цирк, буковецът не може да каже. Според него всеки си има право на собствено мнение, но е категоричен, че не става въпрос за страх от Доган.

В лицето на Лютфи Местан кметът  вижда един перспективен политик. От него Метин очаква да е още по- комуникативен и да има авторитета на можещ и знаещ лидер.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини