От х:

Днес в x:

30 -ти Бабин ден за д-р Кръстев в Първомай!

За 30 пореден път д-р Добрин Кръстев ще отбележи Денят на родилната помощ в първомайската болница. Шефът на акушеро –гинекологията няма да празнува бурно, но с гордост отбелязва, че за пръв път от 20 години, в отделението има над 300 раждания. Точното число е 321. На фона на демографската криза в страната, раждаемостта в общината не се е повишила, но при него и екипа му раждат много майки, които не са местни. От началото на 2013 година са родени 16 бебета.

Двама са новите лекари в екипа . Д-р Елена Андреева е дългогодишен лекар от Окръжна болница – Хасково. Другият акушер-гинеколог е нашумелият преди време д-р Симеон Атeв. Въпреки огромния скандал, завихрил се около него, той е оневинен от български съд и се ползва с уважението на гилдията- според  д-р Кръстев. Преди година и половина, д-р Атeв беше обвинен за смъртта на три новородени и работа в нетрезво състояние. Съдебно-медицинската експертиза е доказала, че той е действал професионално и  е отхвърлила упреците към него. След скандала д-р Атeв е работил в Окръжна болница – Пловдив.

Другата гордост на доктора са новите попълнения в средния медицински персонал – две млади акушерки, от Воден и Харманли са започнали работа в АГО.

Честит ден на родилната помощ! Честито на всички баби, доктори и акушерки! Благодарност на всички Вас,които помагате на новия живот да се появи. Пожелаваме им много бебета на всички и повече усмивки!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини