От х:

Днес в x:

29 винари и 41 проби в надпреварата за най-добро домашно вино`2012

Тържествата в Асеновград в чест на питието на боговете започват задължително с посрещането на бога на виното Дионисий и придружаващите го вакханки.

Приключи приемането на проби за конкурса "Най-добро домашно вино реколта 2012", съобщават от община Асеновград. 29 винари са донесли от своето производство. За разлика от миналата година, сред тях няма жена.

Общо пробите са 41. Белите са 4, червените - 36. Сортовете са ркацители - 1, совиньон блан - 3, каберне совиньон - 3, маврудът, разбира се, е най-много - 20, розе мавруд - 1, мерло - 8, каберне флоран - 1, 3 букета и 1 мускат.

Освен асеновградчани, във винарския конкурс се включват и участници от Перущица, Марково, Брестовица, Брестник, Крумово, Тополово, Пловдив. Чие вино тази година ще бъде признато за най-добро и кой ще получи голямата награда, ще разберем на финален етап на 31 януари.

Организаторите от общината обещават богата програма. На площада традиционно ще се извият дълги хора под музиката на Виевската фолк група. Главен участник в празника на виното, както и досега, ще бъде бог Дионисий. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини